A fenntarthatóság kárpát-medencei példamutatói

A ZöldOkos Kupa Palánta verseny az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány megbízásából, a PontVelem Nonprofit Kft. szervezésében került megrendezésre a 2020/2021. tanévi Fenntarthatósági Témahéthez kapcsolódóan.

A 2021. március 10-től május 14-ig tartó versenyen három online fordulón, megyei elődöntőn, kreativitást és tudást egyaránt igénylő projektfeladaton, regionális középdöntőn és kétfordulós Kárpát-medencei döntőn mutatták meg diákjaink sokoldalú tudásukat, felnőtteknek is példamutató csapatmukájukat, egymást segítő, inspiráló együttműködésüket.

Az ország legnagyobb környezetvédelmi csapatversenye a Fenntarthatósági Témahét kiemelt témáihoz kapcsolódott, széleskörű, tantárgyakat átívelő, szintetizáló tudást és szemléletmódot feltételezve, melyben központi helyen áll a Föld, a természet, a klímavédelem, a fenntartható gazdaság, a fenntartható közösségek.

A versenyre benevezve a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskolát három olyan nyolcadik osztályos diák képviselte, akiket a mindennapokban is felelős, környezettudatos gondolkodás és cselekvés jellemez.

Csirmaz Áron, Németh Réka, Szabó Boglárka 8.a osztályos tanulók 528 csapat 1584 diákja közül kerültek ki újra és újra továbbjutóként, és végül a döntőben kiemelkedően legjobb eredményt elérő szupergyőztesként a Kárpát-medencei versenyben. 
Felkészítő tanáruk Burger Angéla Erzsébet.

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy az iskola több évtizede végzett szemléletformáló programja hozzásegíthette a tanulókat az öko-tudatos gondolkodás és értékrend kialakításához, tehetségük kibontakoztatásához.

Szeretettel gratulálunk a kiemelkedő teljesítményhez!