Bakancsot húztak a gönczys kéktúrázók

A természetjárásnak hosszú évekre visszanyúló hagyománya van a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskolában, de ez volt az első alkalom, hogy csatlakoztunk a Kéktúrázás napja elnevezésű országos rendezvényhez.

2023. október 14-én szombaton 34 felső tagozatos tanuló és 4 kísérő pedagógus vállalkozott arra, hogy teljesítse a Vekeri-tó – Halápi Csárda 16,8 km-es dél-nyírségi Alföldi Kéktúra szakaszt. Ezzel egyidőben további 142 túracsapat rótta a lépéseket az ország minden pontján, hogy együtt bebarangolja hazánk nemzeti kincsét, a Kékkört.

A Kéktúra napját szervező Országos Természetjáró Szövetség örömmel fogadta a nagylétszámú gönczys csoportot, olyannyira, hogy mindenki számára ajándékozott egy Alföldi Kéktúra útvonalvázlat és igazolófüzetet bízva abban, hogy segítségével mind többen bakancsot és hátizsákot ragadnak szabadidejükben, és családjukkal, barátaikkal felkerekednek hazánk természeti szépségeinek felfedezésére „az országos kék jelzést” követve. A kirándulások során pedig szorgalmasan gyűjtögethetik az egyedi grafikákkal ellátott kéktúra pecséteket is. Terveink szerint a jövő évi Kéktúrázás napján egy újabb alföldi szakaszt fogunk teljesíteni. Ha azonban a gönczys közösség kedvet érez hozzá, akár már jövő tavasszal újabb kéktúrára indulhatunk.

Kísérő pedagógusok: Négyesiné Takács Szilvia, Guba Attila, Hegymegi Péter, Benedek Gyöngyi

 

Kép:  LINK