Berg Judittal találkoztunk

2023. március 31-én délelőtt még a nap is kisütött, hogy méltóképpen köszöntse iskolánk különleges vendégét, Berg Juditot. A József Attila díjas írónő országszerte nagy népszerűségre tett szert lebilincselően izgalmas könyveivel, ezért több mint egy évet kellett várnunk erre a találkozóra.

A napsütéses, vidám délelőtt folyamán a harmadikos, negyedikes, délután pedig a második évfolyamos gyerekek lehettek részesei a találkozásnak, majd egy rövid, kötetlen beszélgetés során a 7.b osztályos tanulók is kaphattak olvasás ötleteket az írónőtől.  Mesélt kedvenc tengerész egereiről, a regény megszületéséről, olyan írásairól, amit elsősorban a gyerekeinek szánt, és mivel családi körben tetszést arattak bízott benne, hogy majd a többi gyereknek is örömet szerezhet általuk. Így is lett!

Az írónő sajátos, megnyerő stílusban, sok humorral fűszerezve osztotta meg velünk például azt, hogyan pattant ki fejéből egy-egy figurának az ötlete, mi ihlette a történéseket, milyen bizalmas viszonyt ápol szereplőivel. Tette ezt a gyerekek aktív bevonásával, interaktív formában. A lelkes közönség -gyerekek és felnőttek egyaránt- szájtátva hallgatták az írónőt, majd záporoztak a kérdések a szereplőkkel, mesékkel, további tervekkel kapcsolatosan.

Mindenkit arra bíztatunk ismerkedjen meg a könyveivel, hiszen a totyogóktól kezdve a kamaszokig mindenki találhat közöttük fogára való olvasmányt!

Hoványiné Járdán Rita

Képek az alábbi linken:

LINK