Egyre népszerűbb a vándortáborozás a gönczys diákok körében

Az idei nyáron ismét útrakeltek a gönczys erdei vándorok a Zempléni-hegység szépségeinek felkeresésére. Ezúttal 31 fő táborozó négy felnőtt kísérővel vállalta, hogy augusztus elején hét napon át barangol vadregényes erdőségeken át és felkapaszkodik a hegység legszebb kilátópontjaira (Sólyom-bérc, Nagy-Péter-mennykő, regéci vár, Kis-Királyos stb.), ahonnan fenséges panoráma tárul a varázslatos szépségű zempléni tájra. Csapatunkkal Pálháza és Újhuta között több mint 70 km-t gyalogoltunk, mialatt az Északerdő Zrt. munkatársainak vendégszeretetében részesültünk.

A gyaloglás mellett utaztunk a Pálházi Állami Erdei Vasúton és csónakázhattunk a kőkapui Áfonyás-tavon. A Rostallón újonnan megnyílt RÖNK-ben (Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ) erdei iskola foglalkozáson vettünk részt, ahol megismerkedtünk a vidék élővilágával és a kisvasút történetével, majd a Páfrány tanösvényen végighaladva erdészeti szakvezetéssel erdő- és vadgazdálkodási ismeretekre tettünk szert. A gerendás-réti szálláshelyre ellátogatott Dani a hannoveri véreb és gazdája, akik bemutatták a kutyás nyomkövetés mikéntjét. A legmehitted élményt mégis maga a természet nyújtotta, amikor a Kerek-kő ormáról tekintve hajnal 5 órakor megcsillantak a felkelő nap első sugarai.

Az idei tábor sajátossága, hogy már elballagott gönczys diákok is örömmel csatlakoztak a csapatunkhoz, tapasztalatukkal bátorították az „ifjú vándorokat” és sok-sok régi iskolai történetet meséltek, amivel színesítették a hosszú túrákat.

Amennyiben tanulóink lelekesedése a túrázás és a táborozás iránt továbbra is fennmarad, a jövő nyáron ismét útrakelünk, hogy hazánk egy újabb tájegységét fedezzük fel!

A kísérők: Somogyi Viktória, Guba Attlia, Négyesi Gábor, Négyesiné Takács Szilvia