Kétéltűek lepték el a Gönczyt!

A hír akár áprilisi tréfa is lehetne, de tényleg megtörtént. Március 28-án a kora délelőtti órákban arra lettek figyelmesek a gyerekek az iskolában, hogy egy tucatnyi béka költözött az aulába, de szerencsére csak néhány napra. Március 28. és április 1. között iskolánk központi épületében – a Gönczy Pál u. 1-3 szám alatt – volt megtekinthető a Magyarország békáit bemutató vándorkiállítás, így egy időre kétéltűek lepték el az aulát, persze csak rollupokon. A kiállítást az MME biztosította számunkra. Kapcsolódott hozzá egy interaktív, ismeretterjesztő foglalkozás, ami a békákat, kiemelten a zöld varangyot, a 2021-es év kétéltűjét mutatta be. A foglalkozást dr. Szabolcs Márton az ökológiai kutatóközpont tudományos segédmunkatársa tartotta nagy érdeklődés mellett. A harmadik, negyedik és ötödik évfolyam tanulói is képviseltették magukat, érdeklődve hallgatták a kutató érdekes ismertetőjét a hazai békákról.

A hatodikosok osztályfőnöki órán is használták az ismertetőket, miközben téves információt tartalmazó álhíreket szerkesztettek a plakátok segítségével.

Reméljük, hogy a hét folyamán, mindenkinek lehetősége nyílt megbarátkozni e védett kétéltűekkel és megismerni az élővilágban betöltött szerepüket, védelmük lehetőségeit és fontosságát.

Guba Attila