Dr.Mimóza a Gönczyben!

„Nevetésben a remény!”-így szól a bohócdoktorok és a Piros Orr Alapítvány jelmondata.

De kik is azok a bohócdoktorok.

2023. október 21-án Az öt elem titka tehetséggondozó foglalkozás keretében a negyedik osztályos gyerekek érzékenyítő foglalkozáson vettek részt. A foglalkozássorozat jelenleg az 5. elemnél tart „Az ember” témakörénél. Múlt évben az méltóság volt a témánk, és az idős emberek támogatása, jelen esetben a beteg gyerekek lelki segítésének lehetőségeivel ismerkedtünk.

Vendégünk volt az Amigos Alapítvány, ami egyetemista önkéntesekből áll és az a küldetése hogy a barátkozáson, nyelvtanuláson, játékon és kreatív foglakozásokon  keresztül  támogassa és fejlessze a kórházi ápolásra szoruló  gyerekeket. A lelkes egyetemisták fotókkal, videókkal mutatták be tevékenységüket, és azt, hogyan foglalkoznak a beteg gyerekekkel.

Ezt követte Dr. Mimóza „felépése”, aki vicces szituációkba helyezte a gyerekeket, és különféle varázslásokkal derítette a csoportot jókedvre. Majd a piros orr lekerült és Dr. Mimóza átváltozott Telenkó-Oláh Tímeává, aki a mindennapokban a Vojtina Bábszínház művésze. Tímea munkája szépségeiről és nehézségeiről, valamint saját élményeiről mesélt egy diavetítés kíséretében. Megtudtuk, hogy a bohócdoktorok mára a gyermekkórházak részévé váltak, több helyszínen már a műtétek előkészítésében is részt vesznek és az általuk megteremtett barátságos, pozitív hangulat kicsit elterelheti a beteg gyerekek figyelmét a fájdalmakról, betegségről. A kórházi látogatások során a humor eszközével szereznek vidám perceket gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A gyerekek óriási tapssal köszönték meg a sok vidám percet, amit Dr.Mimóza szerzett nekik, és megértették, hogy a test és a lélek egysége felel az EGÉSZségünkért, és talán kedvet kaptak ahhoz, hogy fiatal felnőttként ők is segítséget nyújtsanak a rászoruló embereknek.

                                                                                                                     Hoványiné Járdán Rita

LINK