Gönczys siker a VI. Debreceni Tehetséggondozó Diákkonferencián

Az idei tanévben már 6. alkalommal került megrendezésre a Debreceni Tehetséggondozó Diákkonferencia, amelyen 7 tankerületi központ 263 tanulója vett részt. Az iskolai fordulót követően a középdöntőben bizonyították a résztvevő diákok alapos témafeldolgozásukat, tudományos kutatásban való jártasságukat, kivételesen eredeti jártasságukat és meggyőző kommunikációs készségüket.

A Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola 5.b osztályos tanulója Szőllősi László az „Így leszünk mi zöld sziget!” című pályamunkájával magabiztosan jutott a Diákkonferencia döntőjébe, ahol a legmagasabb, arany minősítéssel jutalmazták előadását.

Kutatómunkájában vizsgálta az iskolában termelődő hulladék összetételét, a tanulók iskolai környezet tisztántartása és a szelektív hulladékgyűjtés iránti elköteleződését és a hulladékcsökkentés iskolai lehetőségeit.

Mentortanára: Négyesiné Takács Szilvia

A döntő kísérőrendezvényeként az intézmények tehetséges tanulóinak munkájából kiállítás nyílt, amelyen a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskolából Homonnai Adél (5.b) és Haszonits Lilla (7.b) osztályos tanulók alkotásai kerültek kiállításra.

Lackó sikereihez szívből gratulálunk és további sikereket kívánunk jövőbeli tudományos tevékenységéhez! Adélnak és Lillának köszönjük, hogy hozzájárultak munkáik kiállításához!