Grafikai ünnep

Szeptember 4-én, szombaton a grafikáé volt a főszerep Debrecenben. A Nagytemplom mögötti Emlékkertben Tamus István grafikusművész, a GADE (Grafikusművészek Ajtósi Dürer Egyesületének) elnökének vezetésével, szakmai irányításával és Sanyi bácsi segítésével nagyszabású alkotó munka folyt. Iskolánk rajszakkörös diákjai is részt vettek a “Több mint 200 közös pillanat” című programon, ami igen sikeres volt, hiszen első osztályostól a nyolcadikosokig minden korosztály képviseltette magát.

A gyerekek különleges, magasnyomású technika, a linómetszés terén szerzett korábbi tudásukat mélyíthették el, új ötletekkel gazdagodva. Valódi családi program valósult meg, hiszen sok esetben a szülők is kedvet kaptak az alkotáshoz. A metszeteket lenyomtattuk, s a kész munkákból kiállítást rendeztünk a Nagytemplom mögött, így akik a belvárosban jártak megcsodálhatták a gyerekek alkotásait.

Délben Debrecen város által Mecénás-díjjal kitüntetett Kovács István nagyon finom slambuccal vendégelte meg a diákokat és szüleiket. Elmondhatjuk, hogy egy rendkívül élménydús programon vehettünk részt, de inkább beszéljenek az alkotások. Köszönjük a képeket Pincse Ilona festőművésznek és Tóth Alexandra anyukájának.