„Ha valakit olyannak látsz, amilyen éppen most, ezzel visszatartod őt fejlődésében. De ha olyannak látod, amilyenné lehetne, ezzel előre segíted őt életútján.” (Goethe)

A fenti mottóval tartottunk műhelyfoglalkozást, Tehetségklubot a Gönczy Tehetségpont Tehetségsegítő Tanácsával és a Magyar Tehetséggondozó Társaság Tanítói szekciójával közös együttműködésben április 18-án.

A rendezvény egyik célja volt, hogy a korai tehetséggondozás iránt érdeklődő pedagógusok találkozásának teret adjunk, a horizontális tanulásnak lehetőséget biztosítsunk, szakmai támogatást nyújtsunk, de elsősorban oldott légkörben beszélgessünk a bennünket foglalkoztató kérdésekről.

Másik célunk, hogy a velünk együttműködésben lévő szülőknek segítséget, támogatást nyújthassunk, ötleteket adhassunk. Témáink feldolgozásában két kiváló szakember segítségét kértük.     

Szabó Tünde tanácsadó szakpszichológus, tehetséggondozó koordinátor abban segítette a számos iskolából érkező érdeklődő, valamint a gönczys pedagógusokat, hogy hogyan támogathatjuk a különböző személyiségtípusú tehetséges gyerekeket.

Dr. Mező Ferenc, a Kocka Kör Tehetséggondozó Kulturális Egyesület vezetője, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem egyetemi oktatója pedig hatékony tanulási módszerek megtanításával támogatta a Tehetséglub szülői résztvevőit, és a pedagógusokat egyaránt.

Örömteli, hogy a tanév során a tartalmas, sok hasznos segítséggel, ötlettel gazdag programjainkon egyre több érdeklődőt tudunk megszólítani.

Hisszük, hogy együtt gondolkodva, a közösség erejét használva mindenkiben megtalálhatjuk a benne rejlő kincset, mert a tehetség sokszínű.

Burger Angéla Erzsébet                                                        Eszenyiné Stéh Katalin

Gönczy Tehetségpont Tehetségsegítő Tanács          Magyar Tehetséggondozó Társaság

Társelnöke                                                                            Tanítói Szekciójának vezetője

Képek az alábbi linken:

LINK