Hulladékgyűjtésen a Gönczysek

Október 13-án pénteken délután iskolánk tanulói is csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, amelyet a Nyírerdő Zrt. Debreceni Erdészete és a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért Józsai csoportja szervezett az alsójózsai kiserdő területén.

Iskolánkból mintegy húsz ötödikes és hatodikos tanuló vett részt a hulladékgyűjtésben. Alig több mint egy óra alatt az összes rendelkezésre álló zsákot sikerült megtölteni az erdő szélén elszórt különféle műanyaghulladékkal, üvegekkel és italosdobozokkal. Egy nagyobb méretű utánfutó és egy kisteherautó platója is megtelt a gyűjtés végére.

A diákokat Csernus Sándor igazgatóhelyettes és Guba Attila tanár úr kísérte el a helyszínre és koordinálták a gyűjtést.

 A gyerekek csodálkozva vették észre, hogy a hulladékok sok esetben nem egyesével elszórva, hanem zsákokban összegyűjtve kerültek oda, ezzel szennyezve a környezetet is.

A polgárőrség munkatársai azt is elmondták, hogy az illegális hulladéklerakás szabálysértésnek minősül.

A gyerekek nagyon lelkesen szedték azt a szemetet, amit valószínűleg felelőtlen felnőttek hagytak ott. Reméljük, hogy látva ezt, ők a későbbi életük folyamán is felelősségteljesen fognak viselkedni a természetben, és nem szennyezik a környezetüket.

 

Guba Attila

szaktanár

 

Képek az alábbi linken:

LINK