Kalandozás a mezőgazdaságban

A pénz világában való idei küldetéseinket a 7. osztályosokkal a működő vállalkozások megtekintésével kezdtük. Elsőként a mezőgazdaságban alkalmazható képzésekkel, foglalkozásokkal, a beiskolázás rendszerével ismerkedtünk a hajdúböszörményi ÉASZC Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban szeptember 18-án. A szíves vendéglátás után a Hajdúkerületi-Hús Állattenyésztő és Húsfeldolgozó Nonprofit Kft. telephelyére látogattunk el. Betekintést kaptunk a kft működésébe, majd közelebbről is megismerkedtünk a tenyésztett állatokkal. A tojásszedés kiválóan ment előzetes tapasztalatok nélkül is. A bemutató végén örömmel kóstolgattuk a kft saját készítésű termékeit.

A Margaréta kertészetben is tájékoztatást kaptunk a cég működéséről, megtekintettünk a szebbnél szebb szabadtéri és üvegházi növényeket. Végül mindenki 1-1 cserép gyönyörű tűzeső virággal távozhatott.

A program kiváló lehetőség volt pályaorientációs tapasztalatok gyűjtésére is, hiszen a jövő tanévben már pályaválasztás előtt állnak a diákok.

Szakmai napunkat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatta.

Burger Angéla Erzsébet

programvezető, mentortanár

Képek az alábbi linken:

LINK