Képeslapok Európa minden tájáról

Az idei tanévben ismét csatlakoztunk az európai iskolák legnagyobb közösségéhez az eTwinninghez. Lengyelországi barátaink kezdeményezésére egy olyan projektben vehettünk részt, amelyben 10 külföldi iskola diákjai számára küldhettünk képeslapokat, kézzel írt leveleket, valamint karácsonyi és újévi üzeneteket.

A program keretében még novemberben a vállalkozó kedvű gönczys diákok több mint 50 darab képeslapot készítettek sajátkezűleg, amelyeket kísérőlevéllel és debreceni képeslappal ellátva 10 európai iskolába küldtek el.

December elejétől pedig folyamatosan kapjuk a válaszküldeményeket európa minden részéről Svédországtól Görögországig. A téli szünet előtt megérkezett leveleket egy forrócsokizással egybekötött képeslapnyitó partin bontottuk fel, s nagy izgalommal olvastuk a többnyire angol nyelvű üzeneteket.

Mi is és a résztvevő iskolák tanárai is úgy gondoljuk, hogy ez a kezdeményezés csupán első lépése egy hosszabb távú együttműködésnek. A következő közös programunk, egy online webinárium lesz, amelyen megismerkedhetnek egymással a projektben résztvevő tanulók és tanárok.

A projekt koordinátora: Négyesiné Takács Szilvia

Képek az alábbi linken:

link