Kiemelt Pénziránytű Iskola lett a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola

A pénzügyi kultúra fejlesztése, a gazdálkodási-vállalkozási ismeretek alapozása, bővítése több, mint harminc éves múltra tekint vissza a Gönczyben. Az országban egyedi módon a kezdetek óta önálló tantárgyként van jelen a játékosított elmélettel, és a mindenkori lehetőségek függvényében egészült ki a gyakorlati életre nevelés területén a valós kipróbálással az oktatófarmon, az iskolakertben, a tehetséggondozó programokon.

A Pénziránytű Alapítvány ebben a tanévben már hatodik alkalommal hirdette meg a Kiemelt Pénziránytű Iskola cím elnyerésének lehetőségét. A megtisztelő címet és az azzal járó célzott programtámogatást idén is a pénzügyi nevelés iránt legelkötelezettebb, legaktívabb iskolahálózati intézményeknek ítélték oda. Eddig csak a középiskolák számára hirdették meg ezt a versenyt. Ebben a tanévben volt először lehetőség az általános iskoláknak is megcsillogtatni, milyen küldetéseik vannak a pénz világában.

Egész éves aktív pénzügyi tudatosságot fejlesztő munkájuk elismeréseként az általános iskolák közül öt intézménynek ítélték oda a Kiemelt Pénziránytű Iskola címet és a vele járó iskolánkénti 350.000 Ft-os alapítványi támogatást. A célzott támogatási összeget az intézmények a következő tanévben a pénzügyi tudatosság fejlesztésére használhatják fel.

A folyamatos fejlődés, megújulás lételeme egy jól működő tanulószervezetnek.

Most, 2023-ban Kiemelt Pénziránytű Iskola lettünk a tevékenységeinkkel, az elért eredményeinkkel. Az első ötben az országban. Ennél szebb eredményt a diákjaink szemléletformáló gondolkodásától remélünk!

Burger Angéla Erzsébet

mentortanár