Kincseink találkozása a Virtuózok győztesével

Te mit teszel tehetséged kibontakoztatásáért?… Mit teszel a jövődért?…

2023. március 21-én a  Városi Tehetséggondozó Munkaközösség újabb foglalkozásra hívta a zene iránt érdeklődő tehetséges tanulókat a zeneiskola Simonffy-termébe. Ezúttal Dávid Roland Mózest ismertük meg, aki a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium 10. osztályos tanulója, s a VirtuózokV4+ 2022-es versenyének magyarországi győztese.Tanárával, Laskay Edittel együtt vett részt a beszélgetésen, melyet Szebenyi Sára tanárnő vezetett.

Roli Erdélyből költözött Magyarországra családjával együtt, hogy színvonalas zeneoktatásban részesülhessen. Szülei feladták biztos állásukat fiuk karrierje érdekében. Mindez meghozta gyümölcsét, a fiú a legnagyobbak elismerésében részesült. Roland elmondása szerint nem elég a tehetség: naponta néhány órát rendszeresen gyakorolni kell a siker érdekében.

A tehetségkutató győzteseként sok fellépésre hívják. Március 4-én az a megtiszteltetés érte, hogy Placido Domingóval szerepelhetett közös produkcióban a budapesti MVM Dome-ban. Roli művésznek készül, szeretné bejárni a világot.

A kedves, mosolygós fiú szívesen válaszolt ötödikes tanulóink kérdéseire is, majd zongorajátékkal zárta a foglalkozást.

Kondorné Peidl Borbála

Képek az alábbi linken:

LINK