Környezettudatos Gönczys tanulók az élelmiszerpazarlás ellen

A Hajdú – Bihar Megyei Élelmiszermentő Egyesület környezetvédelmi referense az elmúlt tanévben látogatott el első ízben a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskolába és több tanulócsoport számára is tartott ismeretterjesztő előadást az élelmiszerpazarlással kapcsolatosan.

Az idei tanévben újra felkeresték intézményünket, hogy a 6.b osztály 6 fős csapatát meghívják az Egyesület által szervezett játékos vetélkedőre. A vetélkedőt 2023. február 15-én délután a Bolyai János Általános Iskolában bonyolították le, amire debreceni általános iskolák csapatai kaptak meghívást.

A résztvevő csapatok egy háromfordulós megmérettetésen vettek részt, amelynek keretében először egy, az élelmiszerpazarlással és az élelmiszer hulladékok csoportosításával kapcsolatos kérdéssort kellett megválaszolniuk, majd vásároltak a számukra kialakított piactéren és legvégül egy ügyességi sorversenyen bizonyították rátermettségüket.

Iskolánk csapata, névszerint Dani Réka, Hunyadi Ivett, Juhász Jázmin Nóra, Kovács Flóra,  Szabó Nóra Laura, Tripó Lilien, a három forduló összesített eredménye alapján első helyezést értek el.

Felkészítő tanáruk: Négyesiné Takács Szilvia

Gratulálunk a győztes csapatnak!