KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS – TANULMÁNYI KIRÁNDULÁS ERDEI KÖRNYEZETBEN

Szeptember 21. és 23. között rendhagyó közösségépítő programon vett részt az 5. a és b osztály. Olyan tartalmas programokat szerveztünk, melynek része volt a tanulás erdei, múzeumi és laboratóriumi keretek között, és része volt sok-sok lazító, közösségépítő játék.

Melyek voltak a legnagyobb élmények?

Szeptember 21-én Zuszsi vonattal kirándultunk Hármashegyaljára, megfigyeltük az őszi erdőt szarvasbőgés idején, ellátogattunk egy ökotanyára, ahol nemcsak azt ismertük meg, hogy milyen az élet a tanyán, hanem finom kemencében sült kenyérlángost tízóraiztunk háziszörppel. Találkoztunk egy olyan szakemberrel, akinek életcélja az állatok megmentése.

Másnap az úticélunk a Magyar Természettudományi Múzeum volt. Az érdekes, interaktív kiállítások között mindenki megtalálhatta a kedvére valót. Volt, akinek a múmiák tetszettek, volt, akit lenyűgözött a sokféle varázslat, amelyet az érzéki csalódások keltette képek okoztak, volt, akit az erdő élővilágát bemutató terem a „vaddisznódagonyával” kötött le, volt, aki a dínókért lelkesedett, és szinte mindenkinek nagyon tetszett az ásványkiállítás. A múzeumpedagógiai foglalkozások alkalmával betekintést nyertünk az állati hangok világában, és megfigyelhettük azt is, hogy milyen a világ rovarszemmel.

 Pénteken az Agórába látogattunk. Mindenki nagy kedvence volt a játék az interaktív térben, és örültünk, hogy belekóstolhattunk a kémia világába: kísérletet végeztünk a C vitaminnal. Körbesétáltunk a Botanikus kertben, megcsodáltuk az őszi növényeket, virágokat. Levezetésképpen birtokba vettük a Békás-tó játszóterét.

Képek az alábbi linken:

link