2023/2024-es tanév
Leendő elsős tanítók

Kiss-Sipos Beáta

Kedves Szülők!

Kiss-Sipos Beátának hívnak. 2008-ban végeztem a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolán német műveltségi területen és 2019-től tanítom a gönczys gyermekeket.

Az iskolakezdés hatalmas lépés a kisgyermekek számára. Pedagógus tapasztalataim mellett ezt kettő alsó tagozatos és egy óvodás gyermekem mindennapjaiban is érzem, tapasztalom.

Tanítóként a célom, hogy ezt a folyamatot megkönnyítsem. Fontosnak tartom, hogy a gyerekek örömmel jöjjenek az iskolába, szívesen tanuljanak, élmény legyen számukra az itt eltöltött idő, legyen szó tanulásról vagy szabadidőről.

Nélkülözhetetlennek tartom, hogy a mindennapok során végig kísérjen minket az optimizmus. Kell, hogy legyen rá alkalom, hogy a szürke és néha fárasztó hétköznapokba is csempésszünk vidámságot, jókedvet. A nyugodt és bizalomteljes környezet kialakítása számomra elengedhetetlen.  Érezniük kell azoknak a gyermekeknek, akiket a szülők a legnagyobb bizalmukkal a gondjainkra bíznak, hogy bátran fordulhatnak hozzánk a bennük lévő kérdésekkel, érzésekkel.

Lényeges számomra a jó osztályközösség, hogy a gyerekek csapatként tudjanak együttműködni, felismerjék a fontos emberi értékeket, elfogadják és megbecsüljék egymást.

Sokfélék vagyunk mi felnőttek is, így a gyerekek is különbözőek, ettől csodás a világ.   Tanítóként azon dolgozom, hogy ki-ki a személyiségének megfelelően a maximális tudást és eszközrendszert kapja meg, hogy biztos alapokkal rendelkezzen és megmutathassa, miben ügyes, tehetséges.

„A legnagyobb tanári művészet az alkotás és felismerés örömének felébresztése.”

Albert Einstein

Szeretettel várok osztályunkba minden leendő gönczys kisdiákot!

Bea néni

Pindzsujáné Sőrés Angéla

Kedves Szülők!

Pindzsujáné Sőrés Angélának hívnak. Józsán élek, 30 éve lettem tanítónő. Szerencsésnek érzem magam, hogy a tanulmányaim elvégzésétől lehetőségem adódott pedagógusként dolgozni. Először Debrecenben, 9 éve pedig ebben az iskolában tanítok.

Nagyon szeretem a munkámat, pozitív szemléletű, jókedvű, vidám ember vagyok.

Derűs, nyugodt légkört szeretek kialakítani az osztályban is, ahová szívesen jönnek a gyerekek, jól érzik magukat, barátokra találnak.

Ebben az életkorban még nagy jelentősége van a játéknak. Tanóráimat játékos, szemléletes, kreativitást és tevékenykedtetést igénylő feladatokkal színesítem.

A tananyag elsajátítását változatos munkaformákon keresztül valósítom meg, így a gyerekek egyénileg, párosan vagy csoportokban dolgozhatnak. Rendkívül jótékony hatású ez: kialakul a reális önértékelésük, megtanulják kifejezni véleményüket, megtanulnak egymásra figyelni és egymást elfogadni, sikeresebb és örömtelibb így a tanulás.

Az oktatás mellett fontosnak tartom a nevelést is. A következetesség, a tolerancia kulcsfontosságú számomra.

Akkor dolgozunk a leghatékonyabban, ha hárman – gyermek, szülő, tanító – összefogunk. 

Lényegesnek tartom a szülőkkel a jó kapcsolat kialakítását és megőrzését, hogy bizalommal forduljanak hozzám, hiszen a féltve őrzött kincsüket bízzák rám.

„Aratni” is szeretek, nemcsak „vetni”. A nagyfelmenő rendszer értékeként élem meg, ahogy a kis óvodásból az együtt töltött négy év során már-már kiskamasz cseperedik.

„Én azt hiszem annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud, és nagyobb jótétemény sem.” 

Móricz Zsigmond

Hiszem és bízom benne, hogy jövőre találkozunk! Szeretettel várom leendő tanítványaimat!

Angéla néni

 

Somogyi Viktória

Kedves Szülők!

Somogyi Viktóriának hívnak. Debrecenben élek férjemmel és két középiskolás fiammal együtt. 2000-ben diplomáztam a helyi Tanítóképző Főiskola tanító-könyvtár szakán, informatika műveltség területen.

Több mint két évtizede már annak, hogy itt tanítok a Gönczyben. Kezdetben informatikát oktattam, majd később a könyvtár vezetése is az én feladatom lett. Ugyanakkor sok-sok éve tanítok már alsó és felső tagozaton is.

Célom, hogy a gyerekek szeressenek iskolába járni, ezért nagyon fontosnak tartom a játék szerepét a tanórákon és azokon kívül is, hiszen ezek segítségével sokkal könnyebb és szórakoztatóbb a tanulás. Lényeges, hogy, biztonságban, otthonosan érezzék magukat a gyerekek, ezért igyekszem a legtöbbet megtenni ezért.

Szívesen élek a közösségépítés különféle iskolán kívüli formáival. Ezek az alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy jobban megismerjük egymást.

Mindenekelőtt legfontosabbnak tartom a gyermekek nevelését, a személyiség formálását, melyre az iskolai élet során sok lehetőségem van. Szeretek a gyerekekkel beszélgetni, megismerni őket, köztük lenni, játszani velük, hiszen így alakulhat ki egy bizalmi, szeretetteljes kapcsolat, ami szerintem mind alsó, mind felső tagozatos gyerekek között nélkülözhetetlen.

Bemutatkozásomat egy olyan idézettel szeretném zárni, amely az én hitvallásom is a gyereknevelésről. Mivel minden kis csöppség egyedi és különleges, így mindenki személyre szabott nevelést igényel, csak meg kell találni a hozzá vezető utat. Ez az én célom és vágyam, amikor belépek az iskola kapuin.

„Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.”

Példabeszédek könyve 22,6

Szeretettel: Viki néni