Meseszakkör

„A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönsége is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz...” (Csukás István)

Szeptember 26-án a Meseszakkörös gyerekek ellátogattak a Gönczy Pál Utcai Óvoda közép-és nagycsoportjaiba, hogy a népmese napja alkalmából egy-egy általuk választott mesét felolvassanak. Az óvónénik és az óvodás gyerekek is nagy szeretettel, emellett apró ajándékokkal fogadták a vendégségbe érkező „nagyokat”, akik boldogan huppantak bele a csoportszoba foteljébe.

A felolvasó gyerekeket és meséjüket, az ovisok kíváncsi és figyelmes tekintete övezte. Igazi örömet jelentett a Meseszakkörös gyerekek számára, hogy többen a saját kistestvérük csoportjában olvashattak fel.

Az iskolásoknak hatalmas élmény volt visszamenni, az óvónénikkel találkozni, a régi játékokat újra kézbe venni és odavinni kedvelt meséiket, az ovisoknak pedig érdekes és izgalmas volt az iskolásokat hallgatva megismerni újabb varázslatos történeteket.

Kicsik-nagyok egyaránt maradandó élménnyel lettek gazdagabbak ezen a délelőttön, ezért a jövőben szeretnénk ebből az alkalomból hagyományt teremteni.

Hoványiné Járdán Rita

Képek az alábbi linken:

link