Mesét a tarisznyába!  Negyedikesek a Gönczy Oviban

Benedek Elek születésnapjára emlékezve meséket mondanak szerte az országban.

A 4.b osztály tanulói is így tettek. A gyerekek hosszasan készültek a nagy napra, gondosan kiválasztották a kedvelt meséket és ellátogattak a Gönczy Pál Utcai Óvoda nyolc csoportjába. Egy-egy népmesét a tarisznyájukba téve örvendeztették meg az ovis gyerekeket. Volt aki egy vicces hazugságmesét adott elő, olyan is, aki a saját mesekönyvéből olvasott fel, és három csoportban papírszínházas mesemondást hallhattak a gyerekek.

A kisebbek ámulva és bámulva figyelték és hallgatták a varázslatos történeteket, és lelkesen szurkoltak a csillagszemű juhásznak, vagy a legfiatalabb királylánynak.

Különleges találkozás volt ez. A kistesók büszkén hallgatták testvéreik meséjét, a nagyok pedig boldogok és büszkék voltak arra, hogy örömet szerezhettek, és örültek -hogyha csak rövid időre is- újra belecsöppenhettek az oviséletbe.

Ebben a hónapban az olvasóvá nevelést támogatva, az idősebb korosztályra gondolunk az „Olvass a nagyival!” felhívással. Ennek keretében a tavalyi évben is, és idén ismét a lelkes negyedikesek visznek egy mesét és kérnek egy mesét a nagyszülőktől, vagy a szomszéd bácsitól, nénitől.

„A mese a hősök és a szörnyetegek küzdelmét meséli el, hogy megtanuljuk, hogyan legyünk mi is hősök az életünkben.” Philip Pullman

Képek az alábbi linken:

LINK