Nyolcadszor is Pénz 7

2022. március 7-11-e között zajlott a nemzetközi PÉNZ 7 program, a tematikus pénzügyi és vállalkozói témahét.

A programsorozat célja, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, alapos, a hétköznapi életben is hasznosítható ismeretekhez jussanak a gazdaság, a vállalkozások, a pénzvilág működéséről.

Iskolánk tanulói kiemelt helyzetben vannak, hiszen nem csak ilyenkor foglalkoznak pénzügyekkel, hanem a hetedik évfolyamon egy tanéven át vannak küldetéseik a pénz világában.

Önkéntesek is részt vettek velünk a programban.

Március 7-én a Magyar Közgazdasági Társaság képviseletében a Nyíregyházi Egyetem docense tartott foglalkozást a 7.b osztálynak pénzügyi tervezés, megtakarítások témában.

A 7.a-sok ezen a héten a pénz kialakulását, történetét követték nyomon.

Március 9-én a 7.a – és b osztály online órán vett részt, ahol egy kiemelkedően sikeres budapesti vállalkozó mutatta be egy kisvállalkozás indításának körülményeit. A jó hangulatú, interaktív foglalkozáson az ajándékok is gazdára találtak, amelyeket a cégvezető előzetesen postán juttatott el iskolánkba.

Lelkes résztvevői voltak a programnak a 3-4. évfolyam tanulói is, akik szintén a Pénziránytű Alapítvány ajánlásával mélyültek el a pénzügyekben.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Pénz7 program után a tanév további részében folytatódhat a működő vállalkozások megtekintése is. Elsőként a Krones Hungary Kft-nél teszünk látogatást a 7.a és b osztállyal. A programot és az utazás költségeit a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatja.

A tanév végére pedig megalakulnak és termelésbe kezdenek majd a Gönczys diákvállalkozások is. A DÖNK-napon kínálják termékeiket a diákvásáron.

Burger Angéla Erzsébet