Iskolánk mintegy 18 éves múltra visszatekintő szoros együttműködése a szomszédos Gönczy Pál Utcai Óvodával 1992-ben a közösen elkészített „Óvoda iskola együttműködése és fejlesztése a nevelés helyi rendszerében” pályázatra épülve vette kezdetét és 2000-ben nyerte el mai „Ovi-suli” formáját.
Intézményeink közelségéből, valamint a közös programokból adódó sajátos körülmények, az együttműködés ilyen ritka lehetőségeit kihasználva igyekszünk megkönnyíteni a szülők számára az iskolaválasztást, a gyermekek számára pedig a beilleszkedést, az alkalmazkodást.

A nagycsoportos gyermekek egy egész tanévet átfogó ovi-suli programsorozat alatt az óvónők ill. szüleik jelenlétében változatos programokon, közös rendezvényeken találkozhatnak velünk, leendő pedagógusaikkal. Óvodai és iskolai nyílt napokon, szülői értekezleteken, bemutató órákon, kézműves foglalkozásokon, ismerkedünk egymással, az iskola épületével, a Rózsavölgyi Gyermekkert Regionális Ökológiai Oktatóközpont nyújtotta lehetőségekkel. Így a kicsik számára megszűnnek az olyan gátló tényezők, mint a kezdeti szorongás, az ismeretlentől való félelem. Új ismeretségek, barátságok alakulnak ki. Olyan új élményekkel gazdagodnak, amelyek átlendítik őket a tanévkezdés nehézségein.

Az iskolaválasztást segítő ovisuli programjainkra szeretettel hívjuk és várjuk a város minden nagycsoportos óvodását és az érdeklődő szülőket.

Mindannyian várjuk azt a pillanatot, amikor a hosszú éveken keresztül féltve óvott de már szárnyaikat próbálgató negyedikeseink után újra ismeretlen és kíváncsi tekintetek fürkésznek bennünket. Mi pedagógusok is megújulunk, szinte újjászületünk ilyenkor. Izgalommal teli várakozással tekintünk az újabb négy év elé, mely alatt nemcsak a gyerekek tanulnak meg új dolgokat, hanem mi is „gazdagabbá” válunk.