Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjat kapott Burger Angéla Erzsébet tanárnő,

a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztése terén végzett kiemelkedő munkájáért Varga Mihály pénzügyminisztertől 2023.09.29-én, Budapesten.

A pénzügyi kultúra fejlesztése, a gazdálkodási-vállalkozási ismeretek alapozása, bővítése több, mint harminc éve szívügye a Tanárnőnek iskolánkban igazgatóként és tanárként.

Nálunk, a Gönczyben az országban egyedi módon önálló tantárgyként van jelen a játékosított közgazdasági elmélettel, és a mindenkori lehetőségek függvényében egészült ki a gyakorlati életre nevelés területén a valós kipróbálással az oktatófarmon, az iskolakertben, a tehetséggondozó programokon.

Ez volt az alap, amire épültek aztán az innovatív, gyakorlatorientált programok, a tananyagfejlesztés, a digitális módszertani fejlesztések, a tudásmegosztás, a szakmai együttműködések, az országos versenyeredmények.

A folyamatos fejlődés, megújulás lételeme egy jól működő tanulószervezetnek. Nagy mérföldkő volt a Tanárnő szakmai életútjában a Kerettantervben megjelenő Pénzügyi kultúra tantárgy első hivatalos tankönyvének, munkafüzetének véleményező-kipróbálója lenni, és ennek eredményéről, a gönczys jó gyakorlatokról ízelítőt adni a sajtónyilvános tankönyvbemutatón Áder János Köztársasági Elnök Úrnak, államtitkároknak, a bankszakma vezetőinek 2017-ben.

Kilencedik éve vesz részt a Nemzetközi Pénz7 programban vállalati, szakmai mentorokkal együtt. 2018-ban és 2019-ben Ő írta a Pénz7 minta-óraterveket a 7-8. évfolyamon, amelyet aztán az ország valamennyi pedagógusa használhatott a témahéten.

Sok bemutató óra, előadások, műhelykonferenciák vezetője volt, ahol segíthette a pedagógusok ez irányú kompetencia-fejlesztését. A 2022-23-as tanévben egy II. kerületi budapesti iskolát mentorált, segítve őket a pénzügyi kultúra tantárgy bevezetésében. És rengeteg pénzügyi élményprogram a gönczys gyerekekkel a diákvállalkozások alapításától a működő vállalkozások megtekintéséig, a szállodától az ipari robotokig, a fias anyakocától a cukrászüzemig. És még sok minden más.

Közreműködésével 2022-től a Pénziránytű Iskolahálózat tagjainak sorába léptünk. A 2022/23-as tanévben az országos iskolahálózat tevékenységeiben nyújtott kiemelkedő aktivitásunkért és eredményeinkért Kiemelt Pénziránytű Iskola címet nyertünk a 2023/24-es tanévre: az országos öt díjazott egyikeként. 

A pénzügyi kultúra tantárgyunk tankönyvének kiadója, többek között a Magyar Nemzeti Bank által alapított Pénziránytű Alapítvány „A pénz múltja, jelene és jövője” című országos alkotópályázatán a Tanárnő mentorálásával az első tíz helyezésből ötöt megnyertünk a gönczys diákokkal.

Küldetések a pénz világában. Ez a tankönyvünk címe. Bízunk benne, hogy a személyes elkötelezettség, az iskolai háttér, a támogató országos szakmai hálózat hozzásegít bennünket ahhoz, hogy továbbra is eredményesen teljesítsük küldetésünket, folytathassuk a pénzügyi nevelést diákjaink szemléletformáló gondolkodásának alakítása érdekében.

Szeretettel gratulálunk a miniszteri elismeréshez!

Képek az alábbi linken:

LINK