Sikeresen teljesítették küldetésüket a pénz világában a Gönczys diákok

A pénzügyi kultúra tantárgyunk tankönyvének kiadója, többek között a Magyar Nemzeti Bank által alapított Pénziránytű Alapítvány országos alkotópályázatot hirdetett „A pénz múltja, jelene és jövője” címmel, és azzal a céllal, hogy a Pénziránytű Iskolahálózathoz csatlakozott iskolák tanulóinak kreativitását, pénzügyi és digitális kompetenciáit szélesítse és továbbfejlessze.

Olyan infografikai, vagy kézzel készült alkotásokat vártak, amelyek az adott korosztály számára érthetően és szakmailag hitelesen mutatják be a pénz különböző korszakaiban megjelenő fizetőeszközök jellegzetességeit. A pályázati munkának kötelezően tartalmaznia kellett olyan pénzügyi ismeretanyagot, amely kapcsolódik a szakirodalomként megjelölt anyagok bármelyikéhez. A szakmai tartalom és a megjelenítéstől elvárt volt, hogy érdekes, figyelemfelkeltő, kreatív, és több, de elsősorban a pályázó korosztálya számára is befogadható legyen, hiszen a Pénziránytű Alapítvány nyilvánosan felhasználja majd oktatási, ismeretterjesztési és kommunikációs tevékenysége során.

A hetedik évfolyamból hat diák nyújtotta be alkotásait január első napjaiban.

Kiemelkedő eredménynek tartjuk, hogy az országos pályázaton korosztályukban öten bekerültek az első 10 közé. A szó szoros értelmében is a pénz volt a tét, hiszen vásárlási utalványokat lehetett nyerni a díjakkal.

II. helyezés          Rácz Lili 7.b 75.000 Ft

IV. helyezés        Antal Emma Glória 7.b 45.000 Ft

VII. helyezés       Kis-Házi Tamás 7.a 30.000 Ft

VIII. helyezés     Hajas Zsófia 7.a 25.000 Ft

IX. helyezés        Szentesi Bálint 7.a 20.000 Ft

A II. helyezett Rácz Lili az oklevelet és nyereményét ünnepélyes keretek között veheti át a PÉNZ7 Pénzügyi és Vállalkozói Témahét nyitóeseményén, amelyre 2023. március 6-án 10:00 órától kerül sor Budapesten a Magyar Fejlesztési Bank Kupolatermében.

A tanulók mentora és felkészítője Burger Angéla Erzsébet.

Szeretettel gratulálunk a pályázaton részt vett valamennyi tanulónak és felkészítő tanárának!