Tájékoztató a 2024/2025. tanítási évre történő általános iskolai jelentkezés/beiratkozás folyamatáról

TISZTELT SZÜLŐ / TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ!

 

Köszönjük, hogy tanköteles korba lépett gyermekük iskolaválasztásánál az iskolákban korábban leadott előzetes jelentkezési szándékával a Debreceni Tankerületi Központ intézményét tisztelte meg. A következőkben néhány fontos tudnivalóról tájékoztatjuk Önt a 2024/2025. tanítási évre történő általános iskolai jelentkezés/beiratkozás vonatkozásában:

 

A jelenleg hatályos jogszabályi előírások szerint az általános iskolákba történő jelentkezés/beiratkozás személyes megjelenést és adategyeztetést igényel. A személyes jelentkezés/beiratkozás időpontja:

 

  • április 18. (csütörtök) 8:00-18:00 óra között
  • április 19. (péntek) 7:30-17:00 óra között

Helye:

Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola (4225 Debrecen, Gönczy Pál u. 1-3.) Fsz. 1-es terem

 

Kérjük, hogy a jelentkezés/beiratkozás napján azt az intézményt keresse fel, amelyben korábban (2024 februárjában) leadta, illetve ahová eljuttatta az Előzetes jelentkezési lapot és az Adatkezelési hozzájáruló nyilatkozatot.

 

A fent jelzett napokon a személyes ügyintézés gördülékenyebbé tehető és annak ideje rövidíthető, ha előzetesen beküldi adatait a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába – BÁI” (a továbbiakban: BÁI) felületén keresztül:

 

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap.

 

A BÁI felület megnyitása 2024. március 27. napján történik.

 

A személyes megjelenés során történik a beiratkozáshoz szükséges hatósági igazolványok és dokumentumok eredeti példányának bemutatása is, ezért kérjük, feltétlenül hozza azokat magával.

Amennyiben vissza kívánja vonni gyermeke jelentkezését, mert például tanköteles korú gyermeke időközben egy nem állami fenntartású iskolába felvételt nyert, kérjük, jelezze azt írásban (pl.: e-mail) a korábban leadott előzetes jelentkezési lapon első helyen megjelölt intézmény felé.

 

A gyermek felvételéről az intézmény vezetője 2024. április 29. napjáig dönt. A döntést tartalmazó határozatot ezt követően postai úton megküldi Önnek.

 

A továbbiakban felmerülő kérdéseikkel kérem, forduljanak bizalommal az intézményhez.