TAVASZI VERSENYEK

A humán tanári munkaközösség eredményei

A tehetséggondozás jegyében második félévben is számos versenyen vettünk részt. Nagyon büszkék vagyunk a diákjainkra, hiszen nem csak eredményesen szerepeltek, hanem sok szép helyezéssel is öregbítették iskolánk hírnevét. Lássuk az eredményeket!

1 Az Országos Szépíró Versenyen a legkiválóbb tíz versenyző közé hívták meg Ecseri Hanna 5. a osztályos tanulót. Felkészítő tanára: Paál Zoltán. A versenyt a Magyar Nyelv Múzeuma szervezte.

Vármegyei szavalóversenyeken az 5. évfolyamos diákok vállalkoztak a megmérettetésre:

  1. A Megyei Móra Prózamondóversenyen, melyet a Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola szervezett, Ecseri Hanna 5.a osztályos tanuló 1. helyezést érte el. Felkészítő tanára: Paál Zoltán.
  2.  A Debreceni Költészeti Fesztiválon Ecseri Hanna és Vig Artúr 5. a osztályos tanulók könyvjutalomban és különdíjban részesültek. Felkészítő tanáruk: Paál Zoltán. A versenyt az Ibolya Úti Általános Iskola rendezte.
  3. A Lorántffy Napok keretében a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola ismét megrendezte a memoriterek versenyét. Ecseri Hanna 5.a osztályos tanuló versmondását 2. helyezéssel jutalmazták.

Debrecen város napjának tiszteletére  DEMKI Józsai Közösségi Háza vármegyei városismereti vetélkedőt szervezett április 11-én „Gyökereim a földbe kötnek” címmel. A versenyen iskolánkat a 6.b osztály csapatai képviselték. Közülük az alábbi csaptok és versenyzők értek el helyezést:

  1. helyezést ért el a „Négy okos” csapat: Mihalovics János Zsigmond, Gál Máté, Kerekes Botond, Buri Márk Milán.
  2. helyezést ért el a „Répa” csapat: Szilágyi-Lund Hanna, Kenéz Zsófia, Vajda Nóra

Felkészítő tanár: Gárdonyi Sándor

A XXVII. Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen iskolánkat az első fordulóban 18 felső tagozatos tanuló képviselte. Közülük az eredményei alapján 12 diákot hívtak meg a területi fordulóba. A területi fordulón a következő eredmények születtek:

2. helyezést ért el Czagány Dénes 6.a osztályos tanuló; felkészítő tanára: Budáné Hajdu Ágnes

3. helyezést ért el Papp Sára 6.b osztályos tanuló; felkészítő tanára: Makai Judit

3. helyezést ért el Gargya Péter 8.a osztályos tanuló; felkészítő tanára: Budáné Hajdu Ágnes

3. helyezést ért el Csige Dóra 5.b osztályos tanuló; felkészítő tanára: Paál Zoltán

5. helyezést ért el Ráthonyi Borka 5. b osztályos tanuló; felkészítő tanára: Paál Zoltán.

12. helyezést ért el Szőllősi László 7.b osztályos tanuló; felkészítő tanára: Budáné Hajdu Ágnes

Képek link!