Tehetség, elköteleződés, szorgalom – nyerő kombó

Ezek a legjellemzőbb ismérvei a „Macskabaglyok” csapatnak, mely már második éve a fedőneve egy természettudományos témában versenyző triónak: Gargya Péternek, Hajas Zsófiának, Szathmári Tamásnak.

A 8.a osztályos versenyzők biológia, fizika, földrajz, kémia tantárgyból mérték össze ismereteiket, kreativitásukat, környezettudatosságukat.

A hely, ahol ezt megtehették, a Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium. A természettudományok népszerűsítését szolgáló „Kis Tudósok” csapatversenyét az idei tanévben is a Hajdú-Bihar vármegyei általános iskolák 7-8. évfolyamos diákjai részére hirdették meg.

Az első két forduló legjobb eredményt elérő 10 csapata került a 2023. november 29-ei döntőbe, köztük a gönczys  „Macskabaglyokkal”. A trió tavaly, hetedikesként is versenybe szállt a nyolcadikosokkal, akkor a 3. helyen végzett.

A tehetség, elköteleződés, szorgalom meghozta a gyümölcsét. Idén az 57 versenyző csapat első díját nyerték el kiemelkedő tudásukkal, igazi szakmai teamként való együttműködésükkel.

Koordináló felkészítő pedagógusaik: Burger Angéla Erzsébet, Gyimóthyné Rácz Andrea, Tóth Enikő,

Szeretettel gratulálunk a csapat munkájához és eredményéhez!

Link

Link