2019. szeptemberétől lelkesen készültünk a novemberben megrendezésre kerülő Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyre. Megérte, hiszen a megyei fordulón több, mint ötven negyedikes csapatot magunk mögött hagyva, sikerült megszerezni diákjainknak az első helyezést.

Nem maradt más hátra, mint felkészülni az országos döntőre: sok új ismeret birtokába jutottunk, történelmi mondákat olvastunk, szólásokkal, közmondásokkal ismerkedtünk meg, miközben nagyon jól éreztük magunkat. Eljött a nagy nap. A kialvatlanság, a Budapestig tartó hosszú út sem szegte a ,,Bolyai – team” kedvét.

A sikeres írásbeli forduló után – bekerülve az ország hat legjobb csapata közé – a fiúk a szóbeli megmérettetésen is megmutathatták rátermettségüket: néhány perc felkészülési idő után kellett egy közmondást, és jelentését közösen eljátszaniuk.

Egy fantasztikus véghajrá után a ,, Gönczy Pál utcai fiúk’’ csapata, iskolánk 4.a osztályos tanulói (Gonda Zente, Gargya Péter, Kulcsár Áron, Szathmári Tamás) a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny Országos Döntőjén negyedik helyezést értek el.

Gratulálunk nekik!