A Nemzetközi Pénz7 nyitórendezvényén vette át a díját Rácz Lili 7.b osztályos tanuló

A Pénziránytű Alapítvány országos alkotópályázatot hirdetett „A pénz múltja, jelene és jövője” címmel, hogy az általános – és középiskolás tanulók kreativitását, pénzügyi és digitális kompetenciáit szélesítse és továbbfejlessze. Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, hiszen több mint 450 pályamű érkezett a kiírásra.

A nyitóünnepségre és egyben a díjátadóra a Parlament szomszédságában, a Magyar Fejlesztési Bank Kupolatermében került sor 2023. 03.06-án.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter video-köszöntője után számos minisztérium államtitkárai köszöntötték élőben a jelenlévőket, így Maruzsa Zoltán a Belügyminisztérium, Tóth Tibor a Pénzügyminisztérium, Turi Anikó és Pókai Márton a Gazdaságfejlesztési Minisztérium képviseletében. A Magyar Bankszövetség elnöksége nevében Hegedűs Éva mondott köszöntőt.

A Pénz 7 rendezvénysorozat megnyitását követően került sor a különféle díjak átadására többféle kategóriában. Az Alkotópályázat díjazottjai Hergár Esztertől, a Pénziránytű Alapítvány elnökétől vették át okleveleiket és az azzal járó díjakat.

Rácz Lili az oklevél mellett 75.000 Ft értékű E-mag utalványt nyert „A zöldhasú” című pályaművével. A díjátadóra Lilit a mentora, Burger Angéla Erzsébet, valamint a családja kísérte el.

Képek az alábbi linken:

LINK